>

Buick Club of Norway

Om klubben

Informasjon om Buick-klubben

Buick-klubben er en landsdekkende klubb som ble etablert i 1992, og har også med noen medlemmer i de andre nordiske landene og enkelte i USA. Hovedtyngden av medlemsmassen holder til på Østlandet. 

Klubben har medlemsmøter hver tredje onsdag i måneden fra august til mai. Møtene holdes i Oslo. Foruten kaffe og vafler er det gjerne et "faglig foredrag" av en eller annen art. Desember-møtet er de siste årene avhold som julebord. Det siste klubbmøtet før sommeren og det første om høsten arrangeres som ettermiddags- eller søndagsutflukter for hele familien. Da legges turen til et eller annet hyggelig sted, gjerne med et kulturelt innslag, og avsluttes med en kaffekopp med "noe å bite i" og hyggelig prat.

Klubb-bladet Roadmaster er bindeleddet til alle klubbens medlemmer, uavhengig av bosted. Bladet kommer ut 4 ganger per år. Det er i fargetrykk og på glanset papir. Den flotte kvaliteten på Roadmaster har ført til at bladet to år på rad har fått utmerkelse fra den amerikanske Buick-klubben for sin høye kvalitet, og fått skryt i norsk motorpresse.  Innholdet varierer fra reportasjer om interessante biler, restaureringsprosjekter, tekniske tips og råd, aktivitetskalender og reportasjer fra arrangementer i klubbens regi. Stoffet er en blanding av innsendt materiale fra fjern og nær og egenprodusert av redaksjonskomiteen. Bladets "Kjøp og salg" sider er også svært populære. 

Klubben er også representert på Facebook.

Hver vår, gjerne i pinsen, arrangeres en lengre tur for medlemmer, familie og venner.  Reisemålene spenner over et vidt spekter av hoteller og overnattingssteder med særpreg i Sør-Norge, Sverige og Danmark. Vi har for eksempel besøkt Dalen hotell i Telemark, Stalheim ved Voss, Høsbjør i Brumunddal, Besøkt Jylland ved 3 anledninger, I 2016 var vi på Selma Lagerlöf i Sunne og i 2017 var vi på Dr. Holms på Geilo. Kjøreturer på idylliske småveier, besøk på steder man ellers ikke ville få tilgang til, felles lunsjer og en festmiddag er faste innslag. 

Buick-klubben har tradisjonelt hatt stand på Norsk Veteranvognklubb's vår-og høstmarkeder på Ekeberg. Da er det mange av klubbens medlemmer som stikker innom for en hvil og en prat.

Fra tid til annen stiller klubben på andre arrangementer, som Oslo Motor Show, utstillinger og treff.

Buick har lenge vært populært å bruktimportere på "30-års regelen", men som nybil hadde den sin storhetstid i Norge før 2. verdenskrig. Fortsatt finnes det ganske sikkert mange 1920 og 30-tallere i urestaurert stand rundt om på låver og i garasjer. Helt fra starten i 1903 har Buick hatt toppventilert motor, noe som ga den overlegenhet i hastighetsløp i pionertida. Louis Chevrolet var en av Buick`s fabrikkførere. Buick fikk renomè som pene og pålitelige biler, med sterk motor og gode bremser. I Norge bekrefter det store antallet Geiranger-Buicker samt hotellvogner og drosjer av merket Buick dette. Rekkeåtteren som ble benyttet fra 1931 helt fram til 1953 var kjent for sin rolige og stille gange. Etter krigen ga Buick-grillen opphavet til navnet "Dollar-glis". Det er mange gode grunner til å satse på en Buick . 

En av fordelene med å være tilknyttet en merkeklubb som Buickklubben er å dra nytte av det biltekniske nettverket. Vi har en sammensetning av medlemmer som har bygget seg opp en enorm kompetanse på historie, teknikk, kontakter rundt deleleveranser og pålitelige underleverandører. 

 

Buick Club of Norway et tilsluttet LMK hvor alle medlemmer kan søke forsikringsordning. Klubben er tilsluttet Amcar, som Klubb, og vi er også knyttet opp mot Buick Club of America

 

buick-header-logo.png
Postboks 6565 Etterstad
0606 Oslo
© 2020, BUICK CLUB OF NORWAY

Search